Világ egyik legegyszerűbb, de legvidámabb játékát játszották a fiúk apával a hétvégén.
 Birkóztak.

Ebben a játékban az a jó, hogy nem igényel különösebb felszerelést, és minden gyerek élvezi /fiú nagyon szeretik/. Persze hely az kell hozzá. Lehet játszani apával, anyával. Igaz mikor két gyerek egyszerre ugrál az emberen az nem túl kellemes.

A birkózás elődjét már baba korukban elkezdtem velük játszani. Ez inkább még csak enyhe gurgatás, guri-gurizás volt. Mind a két fiam élvezte ezt a hancurt. Ahogy nőttek egyre bátrabba dolgokat próbáltunk ki. 

Most már ilyen "birkózások" alkalmával bukfenceztetjük őket, amikor négykézláb vannak, vagy ülnek eldöntjük őket /persze ezt csak matracon/. 

Mindig figyeljük a reakciójukat, és ha mondják, vagy jelzik, hogy elég, akkor nem eröltetjük. Az igazság az, hogy inkább mi unjuk meg, és fáradunk el előbb.

 

Ilyen hancurozás alkalmával lehet a "Zsipp-zsupp"-os mondókát elővenni. Hintáztatattam őket, és amikor jön, hogy "Kidobjuk zsupsz", akkor rádobom az ágyra/matracra. Na nem olyan magasról. Babánál a kezed maradjon a teste alatt. Itt is szoktam a reakciójukat figyelni.

Próbáljátok ki a birkózást és írjátok meg a véleményeteket. Különösen lányos szülők.

Szerző: Dia_anyu  2010.06.29. 15:36 Szólj hozzá!

Címkék: játszóház

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskastely.blog.hu/api/trackback/id/tr562118784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása