Igen. Járunk közösen könyvtárba. Úgy gondolom, ahhoz, hogy a gyerköcök szeressenek olvasni:

 egyrészt kell, hogy lássák hogy én olvasok,

másrészt nem árt, ha megismerkednek a könyvtár hangulatával.

Meg azért bevallom anyagilag olcsóbb, mintha minden könyvet megvennék neki. 

Mindkét fiú élvezi a könytárba járást a maga módján. A helyi könyvtárba szoktunk járni. Igi (nagyobbik) kiválaszt egy-két könyvet, majd leül a székre, és megnézegeti. Ha végzett közli, hogy rakjuk el. 

Örsi rohangál a sorok között, és szedegeti ki a jelölő cetliket, vagy könyveket pakol egyik polcról a másikra. Hát igen rá figyelni kell.

Első alkalommal Iginek elmagyaráztam, hogy itt majd csöndbe kell lenni és nem szabad rohangálni, és az elhozott könyveket, majd vissza kell hozni. Persze lelkére kötöttem, hogy a könyvekre vigyázni kell, és nem szabad belerajzolni. Igaz az itthoni könyvekbe sem szoktak belerajzolni, mert tudják, hogy azért nagyon haragszom.

A Fővárosi könyvtárba is beiratkoztunk. Kedves pestiek ajánlom, hogy gyerköcötöket irassátok be, mert ingyenes a beiratkozás a gyereknek.

 Ott még csak egyszer voltunk, és szerencsétlen időpontban. Délelőtt voltunk, és 1-től volt a gyerek rész nyitva. Most meg nyári szünet van.

Nektek milyen élményetek van a közös könyvtár látogatással kapcsolatban? Miért jártok a gyerköccel könyvtárba?


 

Szerző: Dia_anyu  2010.07.11. 22:37 Szólj hozzá!

Címkék: könyvtár

A bejegyzés trackback címe:

https://varazskastely.blog.hu/api/trackback/id/tr792145462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása